Aquest any 2024, s’han complert 600 anys de l’aparició de la primera llei europea que perseguia la bruixeria com a crim. Al 1424, els Comptes del Pallars (Pirineu de Lleida) van promulgar les Ordinacions de les Valls d’Àneu, un artefacte jurídic que va obrir la porta a la persecució judicial i civil de quasi un miler de dones en 300 anys a Catalunya i unes 200.000 a Europa.
Davant aquesta persecució de caracter feminicida i a les portes del 25N, dia internacional per l’eradicació de la violència contra les dones, des de la campanya Memòria de las brujas us convidem a la IV TROBADA FEMINISTA INTERNACIONAL SOBRE LA CACERA DE BRUIXES. Memòria i present de la violència contra les dones, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre a Esterri d’Àneu (Lleida). Una trobada impulsada pel Node català de la campanya i organitzada per les membres de la xarxa, per tal de trobar-nos a l’epicentre d’aquesta persecució i intercanviar experiències d’investigació-acció, fer una genealogia del passat i una crítica a les violències que vivim en el present, en clau feminista i de recuperació de la memòria històrica.
La trobada compta amb la col·laboració del Festival Dansàneu i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, així com el suport de l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Complementa així, els actes acadèmics, commemoratius, artístics i de reivindicació feminista que s’han dut a terme durant aquest 2024.
Pròximament, publicarem els detalls del programa i de la inscripció

Us hi esperem!





MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PROPERAMENT



_________________________________________________________________________