Aquest any 2024, s’han complert 600 anys de l’aparició de la primera llei europea que perseguia la bruixeria com a crim. Al 1424, els Comptes del Pallars (Pirineu de Lleida) van promulgar les Ordinacions de les Valls d’Àneu, un artefacte jurídic que va obrir la porta a la persecució judicial i civil de quasi un miler de dones en 300 anys a Catalunya i unes 200.000 a Europa.
Davant aquesta persecució de caracter feminicida i a les portes del 25N, dia internacional per l’eradicació de la violència contra les dones, des de la campanya Memòria de las brujas us convidem a la IV TROBADA FEMINISTA INTERNACIONAL SOBRE LA CACERA DE BRUIXES. Memòria i present de la violència contra les dones, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre a Esterri d’Àneu (Lleida). Una trobada impulsada pel Node català de la campanya i organitzada per les membres de la xarxa, per tal de trobar-nos a l’epicentre d’aquesta persecució i intercanviar experiències d’investigació-acció, fer una genealogia del passat i una crítica a les violències que vivim en el present, en clau feminista i de recuperació de la memòria històrica.
La trobada compta amb la col·laboració del Festival Dansàneu i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, així com el suport de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Complementa així, els actes acadèmics, commemoratius, artístics i de reivindicació feminista que s’han dut a terme durant aquest 2024.
Pròximament, publicarem els detalls del programa i de la inscripció

Us hi esperem!

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PROPERAMENT

 

Aquest any 2024, s’han complert 600 anys de l’aparició de la primera llei europea que perseguia la bruixeria com a crim. Al 1424, els Comptes del Pallars (Pirineu de Lleida) van promulgar les Ordinacions de les Valls d’Àneu, un artefacte jurídic que va obrir la porta a la persecució judicial i civil de quasi un miler de dones en 300 anys a Catalunya i unes 200.000 a Europa. Davant aquesta persecució de caracter feminicida i a les portes del 25N, dia internacional per l’eradicació de la violència contra les dones, des de la campanya Memòria de las brujas us convidem a la IV TROBADA FEMINISTA INTERNACIONAL SOBRE LA CACERA DE BRUIXES. Memòria i present de la violència contra les dones, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre a Esterri d’Àneu (Lleida). Una trobada impulsada pel Node català de la campanya i organitzada per les membres de la xarxa, per tal de trobar-nos a l’epicentre d’aquesta persecució i intercanviar experiències d’investigació-acció, fer una genealogia del passat i una crítica a les violències que vivim en el present, en clau feminista i de recuperació de la memòria històrica. La trobada compta amb la col·laboració del Festival Dansàneu i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, així com el suport de l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Complementa així, els actes acadèmics, commemoratius, artístics i de reivindicació feminista que s’han dut a terme durant aquest 2024. Pròximament, publicarem els detalls del programa i de la inscripció Us hi esperem! MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PROPERAMENT _________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________

Este año 2024, se han cumplido 600 años de la aparición de la primera ley europea que persigue la brujería como crimen. En 1424, las Condes del Pallars (Pirineo de Lleida) promulgaron las Ordinacions de les Valls de Àneu, un artefacto jurídico que abrió la puerta a la persecución judicial y civil de casi un millar de mujeres en 300 años en Cataluña y unas 200.000 en Europa.
Ante esta persecución de caracter feminicida y a las puertas del 25N, día internacional para la erradicación de la violencia contra las mujeres, desde la campaña Memoria de las brujas os invitamos al IV ENCUENTRO FEMINISTA INTERNACIONAL SOBRE LA CACERÍA DE BRUJAS. Memoria y presente de la violencia contra las mujeres, que tendrá lugar los días 16 y 17 de noviembre en Esterri d’Àneu (Lleida). Un encuentro impulsado por el Nodo catalán de la campaña y organizado por las integrantes de la red, para encontrarnos en el epicentro de esta persecución e intercambiar experiencias de investigación-acción, hacer una genealogía del pasado y una crítica a las violencias que vivimos en el presente, en clave feminista y de recuperación de la memoria histórica.
El encuentro cuenta con la colaboración del Festival Dansàneu y el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, así como el apoyo del Ecomuseu de les Valls de Àneu. Complementa así, los actos académicos, conmemorativos, artísticos y de reivindicación feminista que se han llevado a cabo durante este 2024.
Próximamente, publicaremos los detalles del programa y de la inscripción.
¡Os esperamos!

MÁS INFORMACIÓN E INSCRIPCIONES PRÓXIMAMENTE